EPK 2012 22.1.2013 6:00

Projekt EPK zaključujejo tudi v Velenju

Velenje, 22. januarja - S projekcijo filma Polet kreativnosti v režiji Toma Čonkaša bodo drevi ob 18. uri v Domu kulture v Velenju sklenil projekt EPK. Velenje je bilo eno izmed šestih partnerskih mest kulturnega projekta v lanskem letu, s predstavitvijo kratke verzije filma Polet kreativnosti pa se bodo drevi sprehodili skozi vseh 24 velenjskih EPK zgodb.

Velenjski program EPK je nastal v sodelovanju vseh javnih zavodov s področij kulture, vzgoje in izobraževanja, pri izvedbi pa je sodelovalo tudi gospodarstvo, številna društva in druge organizacije.

Koordinator projekta EPK v Velenju Peter Groznik je lani ob zaključevanju projekta za STA ocenil, da so dosegli in celo presegli vse zastavljene cilje. Vsa tradicionalna prizorišča kulturnih dogodkov so lani ponudila bistveno več kakovostnih prireditev, ki so pritegnila tudi nove gledalce.

Velenjski program je sistematično krepil nosilne blagovne znamke s področja kulture - Pikin festival, Festival mladih kultur Kunigunda in poletne kulturne prireditve - obujal nekoč že uveljavljenje in kasneje zamrle zgodbe Velenja, kot sta Evropa pleše in Max Klub Jazz Festival, ter sprožil povsem nove projekte, kot sta Vodno mesto ter Bela tehnika-črna magija.

Projekt Evropske prestolnice kulture 2012 je Maribor kot osrednji nosilec izvedel skupaj s petimi partnerskimi mesti - z Mursko Soboto, Velenjem, Slovenj Gradcem, Ptujem in Novim mestom.