Slovenija 2.2.2013 8:30

Nastala sonorična pravljica Gospa Sulica in izgubljeni zvokec

Ljubljana, 2. februarja - V Centru sonoričnih umetnosti Vodnikova domačija bodo drevi ob 18. uri, a zgolj za vabljene, predvajali sonorično pravljico Gospa Sulica in izgubljeni zvokec. Pravljica je nastala po pravljici in scenariju Hanne Slak, za režijo sonorične pokrajine pa je poskrbela Hanna Preuss. V pravljici gledalci sledijo iskanju mamice izgubljenega zvokca.

Sonorična pravljica Gospa Sulica in izgubljeni zvokec udejanja dogajanje skozi zvok. Postavljena je v staro gledališče, kjer Gospa Sulica pozna čisto vse zvokce po imenu, pozna tudi njihove mamice in očke in bratce in sestrice, zato vedno vse najde in pošlje točno tja, kamor sodijo. Nekega dne pa se v temnem kotičku pojavi čisto majčken zvokec, ki se je izgubil. Sledi bogata in zabavna akcija iskanja mamice izgubljenega zvokca, so o vsebini zapisali v Centru sonoričnih umetnosti Vodnikova domačija.

Poleg avtorice pravljice in scenaristke Slakove ter režiserke Preussove so pri projektu sodelovali še oblikovalec luči in scenografije Jaka Šimenc, avtorica likovne podobe in animatorka Barbara Bulatović ter Ravil Sultanov, ki je oživil lik Gospe Sulice.

Dve projekciji pravljice bosta na sporedu v nedeljo, 3. februarja, v sklopu festivala Bobri, a so tudi zanju vstopnice že pošle. Za vse ostale, ki si želijo pravljico ogledati, sta na voljo še dva termina - 5. in 6. februarja.