Slovenija 1.2.2013 17:40

Slovenijo bo na Eurosongu zastopala pevka Hannah

Ljubljana, 1. februarja - Na letošnjem Eurosongu v švedskem Malmöju bo Slovenijo zastopala pevka Hannah, so sporočili iz RTV Slovenija, kjer so se letos odločili za interno izbiranje predstavnika in skladbe. Ta bo premierno predstavljena 14. februarja v studiu 1 Televizije Slovenija.

Ljubljana. RTV Slovenija. Foto: Nebojša Tejić/STA

Ljubljana.
RTV Slovenija.
Foto: Nebojša Tejić/STA

Med pogoji za izbor so bili izpostavljeni prepričljiva vokalna izvedba, žanrska umestitev na širše področje popa, rocka, elektronske plesne glasbe, hip hopa in drugih aktualnih urbanih glasbenih smernic, izvedba v angleškem ali slovenskem jeziku ter vidne izkušnje izvajalca z nastopanjem na televiziji in velikih odrih. Tako so nekaj avtorjev in izvajalcev že sami nagovorili, vso pozornost pa so namenili tudi predlogom, ki so jim jih avtorji posredovali sami, so zapisali na RTV Slovenija.

Hannah Mancini je pevka in avtorica glasbe, ki prihaja iz ZDA. Nastopila je na svetovnih odrih, kot so Radio City Music Hall, Universal Amphitheatre in The Tonight Show with Jay Leno, že nekaj let pa se pojavlja tudi na slovenskih glasbenih odrih in televizijskih zaslonih.

Trenutno se posveča ustvarjanju glasbe v Evropi in Sloveniji, kamor se je iz ZDA preselila pred šestimi leti. V tem času je sodelovala pri desetih mednarodnih izdajah različnih albumov in kompilacij. Več let je pevka zasedbe Xequtifz, s katero je posnela radijske uspešnice v slovenski in angleški različici. Leta 2011 je sodelovala na Emi s skladbo Ti si tisti. Čeprav ni zmagala, je bila skladba velika radijska uspešnica v Sloveniji, so zapisali