Slovenija 5.2.2013 10:07

V CUK Kino Šiška se bo drevi začel 2. slovenski teden glasbe

Ljubljana, 5. februarja - V CUK Kino Šiška se bo drevi ob 20. uri z jam sessionom pričela druga izdaja Slovenskega tedna glasbe, ki bo do 8. februarja ponudila predavanja slovenskih in tujih glasbenih strokovnjakov, delavnice in več koncertov. Po besedah organizatorjev je bistvo dogodka druženje med glasbeniki in predstavitev produkcije tujemu strokovnemu občinstvu.

V ospredju letošnje izdaje Slovenskega tedna glasbe bo povezava z avstrijskim glasbenim tržiščem. Tako bo zadnji dan dogodka v Šiški v sodelovanju z Austrian Music Export in festivalom Waves Vienna potekalo srečanje z avstrijskimi glasbenimi strokovnjaki.

V treh dneh se bodo poleg tega zvrstile še delavnice, namenjene vsem, ki se ukvarjajo z glasbenim novinarstvom, in vrsta predavanj tujih glasbenih strokovnjakov, med katerimi je izvršna producentka Slovenskega tedna glasbe Maša Pavoković posebej omenila producenta Grega Haverja, ki je sodeloval z zasedbama Manic Street Preachers in Bullet For My Valentine.

Ljubljano bosta obiskala tudi Stephen O'Reilly, ki bo predaval o tem, kako se lahko glasbeniki brez večjih vložkov promovirajo preko spleta, ter poznavalec balkanskega glasbenega tržišča Nick Hobbs.

Slovenski teden glasbe bodo ob večerih popestrili tudi koncerti 12 slovenskih skupin, ki so bile izbrane preko razpisa na podlagi selekcije strokovne komisije ter predstavnikov partnerskih festivalov, ter šest tujih. Med slovenskimi bodo tako nastopile zasedbe, kot so Barely Modern, BRO, Furry Walls, Icarus Down, Moonlight Sky, Napravi Mi Dete in Katice, med tujimi pa Repetitor iz Srbije in Grand Mexican Warlock z Madžarske.

Skupine bodo razen v Kinu Šiška nastopile še v Menzi pri koritu na Metelkovi in v Orto baru.

K organizaciji Slovenskega tedna glasbe, v sklopu katerega se bo nekaj dogodkov zvrstilo tudi v M hotelu, sta kot koproducenta ponovno pristopila Slovenski glasbenoinformacijski center (SIGIC) ter Kino Šiška.