Slovenija 14.2.2013 8:51

V Cankarjevem domu drevi prireditev DSP Za Prešernom

Ljubljana, 14. februarja - V Klubu Lili Novy v Cankarjevem domu bo drevi ob 18. uri potekalo tradicionalno branje Društva slovenskih pisateljev (DSP), ki ga pod naslovom Za Prešernom pripravljajo ob slovenskem kulturnem prazniku. Na prireditvi bodo predstavili nove člane DSP, kot gosta pa so povabili lanskega prejemnika nagrade Prešernovega sklada Andreja E. Skubica.

Prireditev, ki jo bo z glasbenim vložkom popestrila kantavtorica Ksenija Jus, bo povezovala Nina Kokelj. Nove člane društva, ki bodo brali svoja dela, bo nagovoril predsednik DSP Veno Taufer.

Poleg Jusove so novi člani društva še Alja Adam, Matjaž Briški, Eva Petrič, Andrej Predin, Jana Putrle Srdić, Stanislava Chrobakova Repar, Ivan Spetič, Antonija Baksa Srnel in Tina Vrščaj.

Gost večera bo pisatelj in prevajalec Andrej E. Skubic, ki je za svoj peti romanom Koliko si moja? lani prejel tako nagrado Prešernovega sklada kot kresnika. Tega je prejel tudi leta 2000 za prvenec Grenki med. Tedaj se je odločil, da bo resno stopil na literarno pot. Skubic je pred tem deloval prednostno kot prevajalec, sedaj kombinira obe dejavnosti.

Poleg omenjenih Skubic, doktor slovenske sociolingvistike, podpisuje še romane Fužinski bluz (2001), Popkorn (2006) in Lahko (2009), zbirko kratkih zgodb Norišnica (2004) ter dramske tekste. Prejel je tudi Sovretovo in Župančičevo nagrado.