Slovenija 14.2.2013 15:19

Nick Cave & The Bad Seeds po dvanajstih letih ponovno v Ljubljani

Ljubljana, 14. februarja - Legendarni rocker Nick Cave se bo s skupino The Bad Seeds v sklopu evropske turneje 25. novembra ustavil tudi v Ljubljani. Cave, ki v tej zasedbi Slovenije ni obiskal že 12 let, bo v Hali Tivoli predstavil svoj novi album "Push the Sky Away".

Kot je povedal Cave, pesmi na njegovem že 15. studijskem albumu s spremljevalno zasedbo The Bad Seeds opisujejo, kako je internet vplival na "pomembne dogodke, trenutna navdušenja in mistično obarvane absurdnosti" ter raziskujejo, "kako bi lahko prepoznali in dali težo stvarem, ki so resnično pomembne".

Z izrabljeno metaforo o albumih kot otrocih bi zadnji album opisal kot fantomskega otroka v inkubatorju, je dejal v predstavitvi albuma, ki bo izšel v prihodnjih dneh.

Sicer pa 55-letnik ni neznanec slovenskega občinstva, saj je v Ljubljani nastopil že devetkrat. Z zasedbo The Bad Seeds se je predstavil v letih 1987, 1990, dvakrat leta 1992, v letih 1994 in 2001, dvakrat leta 2005, v zasedbi Grinderman, ki se je izvorno imenovala Mini Seeds, pa se je v Ljubljani ustavil leta 2010.

Vstopnice za novembrski koncert bodo v predprodaji na voljo od 15. do 22. februarja, s 23. februarjem pa se prične redna prodaja vstopnic.

Avstralski rocker je svojo glasbeno pot začel v 70. letih minulega stoletja z zasedbo The Birthday Party, po razpadu skupine pa je začel nastopati z dolgoletnimi spremljevalci The Bad Seeds. Posnel je vrsto albumom, med drugim "Kicking Against The Pricks", "Your Funeral... My Trial" in "Murder Ballads".

V svoji karieri pa se je Cave med drugim poskusil tudi v igralstvu in pisanju scenarijev, med drugim je v filmu Jesse James in strahopetni Robert Ford iz leta zapel pesem o zloglasnem zločincu ameriškega divjega zahoda.