Slovenija 10.3.2013 9:25

V Celovcu tradicionalni koncert Koroška poje

Celovec, 10. marca - V Domu glasbe v Celovcu se bo popoldne ob 14.30 začel koncert pod naslovom Koroška poje. Prireditve se bo udeležila tudi ministrica za Slovence v zamejstvu in po svetu, ki opravlja tekoče posle, Ljudmila Novak, so sporočili iz Krščanske kulturne zveze, ki pripravlja tradicionalni, vsakoletni koncert.

Na koncertu, ki je letos posvečen 60-letnici Krščanske kulturne zveze, bodo nastopili združeni koroški tamburaši, Mešani pevski zbor Danica iz Šentprimoža, Mešani moški zbor celovške slovenske gimnazije, vokalna skupina Lipa, Oktet Suha; Moški pevski zbor Vinko Poljanec, APZ Mohorjan, Mateja Potočnik, Klemen Gorenšek, Mešani pevski zbor Mirko Špacapan, Gregor Einspieler, Tonč Feinig in Stefan Thaler.

Koroška poje je osrednji koncert Krščanske kulturne zveze. Pripravljajo ga vsako leto neprekinjeno od leta 1972. V celovškem Domu glasbe (Konzerthaus) se na koncertu zberejo koroški Slovenci, da prisluhnejo aktualnim programom koroških pevskih zborov. Krščanska kulturna zveza spodbuja zbore tudi k tematskim programom, bodisi ob obletnicah pomembnih skladateljev ali drugih pomembnih dogodkih na področju glasbe, piše na spletni strani Krščanske kulturne zveze.

Krščanska kulturna zveza je osrednja kulturna organizacija koroških Slovencev, ustanovljena je bila leta 1953 kot naslednica Slovenske krščansko-socijalne zveze. Sedež ima v Mohorjevi hiši v Celovcu.