Svet 13.3.2013 5:00

Nekdanja pevka Abbe Agnetha Fältskog maja z novim albumom

Stockholm, 13. marca - Nekdanja pevka švedske zvezdniške zasedbe Abba Agnetha Fältskog bo spomladi izdala prvi album po devetih letih, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Album z naslovom "A" bo izšel 13. maja, prvi single "When You Really Loved Someone" pa je že na voljo v digitalni obliki in na portalu YouTube.

"Nisem verjela, da bom še kdaj pela, vendar pa nisem mogla zavrniti priložnosti, ko sem slišala prve tri pesmi," je dejala pevka. Na albumu jo bo moč slišati tudi v duetu z nekdanjim pevcem britanskih Take That Garyjem Barlowom, poleg tega je za eno od skladb po desetletjih znova sodelovala pri pisanju glasbe.

"Že zelo dolgo nisem pisala glasbe, ko pa sem se usedla za klavir, je vse steklo kot namazano," je dejala 62-letna Švedinja, ki je pri vseh pesmih sodelovala s producentom Jörgenom Elofssonom. Slednji je sicer spisal uspešnice za pevke, kot so Britney Spears, Kelly Clarkson in Celine Dion.

"Fältskogova je glasbenica, ki tega že dolgo ni počela. Videli smo, kako se je odprla in postala srečnejša, ko se je v njeno življenje vrnila glasba," je dejal Elofsson.