Slovenija 14.3.2013 4:00

V Ljubljani nocoj koncert kanadske pevke Nelly Furtado

Ljubljana, 14. marca - Kanadska pevka Nelly Furtado se bo nocoj ob 20. prvič v živo predstavila v Sloveniji. Avtorica hitov, kot sta "I'm Like a Bird" in "Turn Off the Light", bo namreč v sklopu turneje, na kateri predstavlja svoj novi album "The Spirit Indestructible", nastopila v ljubljanski Hali Tivoli.

Furtadova, rojena leta 1978, je turnejo začela januarja v Kanadi in jo v marcu nadaljuje po Evropi, kjer je nastopila že v Nemčiji, Avstriji, Švici in Italiji. Po ljubljanskem koncertu bo še enkrat nastopila v Švici in tako zaokrožila evropski del turneje z desetimi koncerti.

Pevka, ki je zaslovela že s svojim prvim albumom "Whoa, Nelly!" iz leta 2000, je prejela številne nagrade in priznanja, kar dva grammyja, deset nagrad juno in tri MuchMusic Video nagrade in ter prislužila svojo zvezdo na kanadskem pločniku slavnih, so zapisali organizatorji.

Poleg prvenca in zadnjega albuma je pevka posnela še tri albume, in sicer leta 2003 "Folklore", leta 2006 "Loose" ter leta 2009 album "Mi Plan", na katerem prepeva v španščini. Njen glasbeni slog poleg popa, dance glasbe in hip hopa občasno zaznamujejo tudi prvine folk in etno glasbe.