Svet 15.3.2013 5:30

Na Dunaju od aprila do septembra prenosi opernih predstav na prostem

Dunaj, 15. marca - Dunajska državna opera bo aprila, maja, junija in septembra na velikem platnu v živo prenašala izbrane operne predstave. Operni navdušenci si jih bodo lahko brezplačno ogledali pod zvezdami na trgu Herberta von Karajana, so sporočili iz agencije za stike z mestom Dunaj ComPRess.

Dunajska državna opera bo tako štiri mesece ponujala brezplačne operne užitke na prostem tudi za tiste, ki si vstopnic sicer ne morejo privoščiti. Na omenjenem trgu bodo postavili stole in na 50 kvadratnih metrov velikem platnu predvajali izbrane operne predstave s podnapisi.

Obiskovalcem bodo 45 minut pred pričetkom predstav in med odmori predstavljali glasbena dela in zasedbo, pa tudi Dunajsko državno opero in njen program. S tem želijo opero približati širšemu krogu občinstva in vzbuditi zanimanje zanjo tudi pri tistih, ki je doslej niso obiskovali.

Na velikem platnu si bo mogoče ogledati opere skladateljev, kot so Mozart, Strauss, Wagner, Puccini, Donizetti in Verdi. Vrhunec bo zagotovo aprilska predstava z operno zvezdo Anno Netrebko, ki bo nastopila v operi Čajkovskega, Elina Garanča in Roberto Alagna pa bosta aprila zvezdi Massenetove opere Werther in maja Bizetove Carmen.