Svet 18.3.2013 6:00

V parku dvorca Schönbrunn tudi letos Koncert poletne noči Dunajskih filharmonikov

Dunaj, 18. marca - Dunajski filharmoniki bodo tudi letos v parku dvorca Schönbrunn priredili tradicionalni Koncert poletne noči, ki bo za obiskovalce brezplačen. S tem želijo klasično glasbo približati čim širšemu krogu občinstva in jo narediti dostopno vsem, so sporočili iz agencije za stike z mestom Dunaj ComPRess.

Dunajski filharmoniki tradicionalne Koncerte poletne noči v parku baročnega dvorca Schönbrunn prirejajo že od leta leta 2004. Tudi letos bodo 30. maja ob 21. uri bodo na koncert pod zvezdami poskušali privabiti predvsem tiste, ki sicer niso redni obiskovalci klasičnih koncertov.

Dirigentska taktirka bo tokrat v rokah Lorina Maazela, koncert pa bodo v živo prenašale številne svetovne televizijske postaje. Prireditev je v preteklih letih privabila do 100.000 obiskovalcev.

Dvorec Schönbrunn, nekdanja poletna rezidenca Habsburžanov, spada med najbolj obiskane turistične znamenitosti Dunaja. V njem vsako leto zabeležijo več kot 2,5 milijona obiskovalcev. Baročni dvorec je bil leta 1996 uvrščen na Unescov seznam svetovne kulturne dediščine.