Slovenija 20.3.2013 11:47

Večer objavil razpis za večernico

Maribor, 20. marca - Časnik Večer je danes objavil 17. razpis za večernico 2012, nagrado za najboljše slovensko otroško in mladinsko literarno delo. Za nagrado se lahko potegujejo pesniška, prozna in dramska besedila za otroke in mladino, ki so izšla v preteklem letu pri kateri od slovenskih založb ali v samozaložbi. Rok za oddajo prijav je 20. april.

Avtorji, založniki, institucije, društva ali posamezniki naj literarna dela pošljejo na naslov ČZP Večer, Ulica slovenske osamosvojitve 2, Maribor, s pripisom Za večernico.

Dela bo pregledala žirija, ki jo sestavljajo Aleš Debeljak, Dragica Haramija, Melita Forstnerič Hajnšek, Maja Logar in Kristina Picco. Nagrajenec bo večernico prejel na srečanju slovenskih mladinskih pisateljev Oko besede, ki bo jeseni v v Murski Soboti. Nagrada je vredna 3000 evrov.

Lani je večernico prejel Dim Zupan za knjigo Hektor in zrela hruška, ki je izšla pri založbi Mladika.

Doslej so nagrado prejeli še Tone Pavček, Desa Muck, Janja Vidmar (dvakrat), Polonca Kovač, Feri Lainšček, Matjaž Pikalo, Marjana Moškrič, Slavko Pregl, Igor Karlovšek, Dušan Dim, Irena Velikonja, Majda Koren, Ervin Fritz, Bina Štampe Žmavc in Mate Dolenc.