Svet 22.3.2013 5:30

Vrata odpira Pariški salon knjige

Pariz, 22. marca - V francoski prestolnici danes vrata odpira Pariški salon knjige (Salon du livre Paris), ki v središče letos postavlja Romunijo in Barcelono. Sejem, na katerem sodeluje več kot 40 držav, bo potekal do 25. marca.

Sejem, ki letno privabi preko 150.000 obiskovalcev, je letos razdeljen na pet sklopov - Romunija, Barcelona, kulinarika, umetnost knjige ter francosko založništvo.

V romunskem sklopu, ki so ga organizatorji pripravili v sodelovanju s francoskim centrom za knjigo CNL, Francoskim inštitutom ter romunskim inštitutom za kulturo ICR, bodo na sejmu predstavili okoli 30 romunskih avtorjev.

V sklopu, posvečenem gostujočemu mestu Barcelona, pa bo predstavljena raznovrstna literarna produkcija v mestu, od romanov do stripov.

Kulinarični kotiček bo posvečen vsem knjigam, ki so posvečene hrani, umetnostni kotiček pa knjigam, ki se na tak ali drugačen način posvečajo umetnosti, bodisi so posvečene umetnikom, bodisi so njihove naslovnice umetniška dela sama po sebi.

Poleg tega so se organizatorji letos odločili poseben sklop posvetiti francoskemu založništvu, ki po njihovih besedah v državi ustvarja prostor za inovativnost in kreativnost.