Slovenija 22.3.2013 11:14

Ansambel Dunajske državne opere bo prihodnje leto gostoval v Ljubljani

Ljubljana, 22. marca - V Ljubljani bo prihodnje leto nastopil sloviti ansambel Dunajske državne opere. Direktor Festivala Ljubljana Darko Brlek je za današnje Delo potrdil, da so kot okvirni datum gostovanja sprejeli junij leta 2014. Ansambel Dunajske državne opere se bo v Ljubljani predstavil s koncertno izvedbo Mozartove Figarove svatbe.

Za gostovanje v Sloveniji se pri Festivalu Ljubljana z direktorjem Dunajske državne opere Dominqueom Meyerjem dogovarjajo že nekaj let. Brlek je za Delo povedal, da z izjemo okvirnega datuma gostovanja za enkrat še ni znano, v kakšni obliki oziroma na kateri lokaciji bo opera izvedena. V igri naj bi bila Cankarjev dom in Kongresni trg.

Stroški gostovanja naj bi bili "znosni" in " naj ne bi presegli gostovanja orkestra Dunajskih filharmonikov, če bi prišel v Ljubljano sam". Kateri solisti bodo nastopili v postavitvi, ki bo, tako Brlek, odprla Ljubljana festival 2014, za enkrat še ni znano. Po informacijah iz Dunaja naj bi koncertno izvedbo Figarove svatbe v Ljubljani dirigiral Sascha Goetzel.

Dunajska državna opera se lahko pohvali s približno 660.000 obiskovalci letno. Po vsem svetu je znana po svojem izjemnem in obsežnem repertoarju.