Slovenija 29.3.2013 10:29

V Cankarjevem domu nastop vražjih čelistov 2Cellos

Ljubljana, 29. marca - V Gallusovi dvorani Cankarjevega doma (CD) bosta v soboto ob 19. uri nastopila čelista Luka Šulić in Stjepan Hauser, bolje poznana kot 2Cellos. V Ljubljani se bo dvojec, ki je zaslovel z izvedbami pesmi "Smooth Criminal" in "Welcome to the Jungle", predstavil z nedavno izdanim drugim albumom "In2ition".

Pri ustvarjanju novega albuma so s Šulićem in Hauserjem, ki sta si pred uspehom njunih izvedb na spletnem portalu Youtube ustvarila ugled v krogih klasične glasbe, sodelovali glasbeni ustvarjalci, kot so Elton John, Zucchero, Steve Vai, Lang Lang in Naya Rivera.

Album pa je hrvaško-slovenskemu dvojcu sproduciral Kanadčan Bob Erzin, ki je poznan po sodelovanju s Petrom Gabrielom in Aliceom Cooperjem ter skupinami Pink Floyd, Deep Purple, Kiss in drugimi.

Kot sta dejala čelista, sta na novi album zelo ponosna: "Če bi nama pred letom dni kdo naštel goste na najinem albumu, bi se le nasmehnila in odmahnila z roko."

Kot so še zapisali organizatorji, sta Šulić in Hauser z naslovom albuma želela pokazati, kako močna je intuicija med njima.

Izkupiček koncerta, ki ga v organizaciji Lions Klub Ljubljana Forum prireja Menart Records, bo podarjen v dobrodelne namene, in sicer v štipendijski sklad za otroke s posebnimi potrebami, so zapisali v CD.

Šulić in Hauser sta že na področju klasične glasbe prejela številne nagrade ter nastopila v dvoranah, kot so Wigmore Hall v Londonu, Concertgebouw v Amsterdamu in Musikverein na Dunaju. Hauser je violončelo študiral na Kraljevem severnem glasbenem kolidžu v Manchestru, Šulić pa med drugim tudi na Kraljevi glasbeni akademiji v Londonu.