Slovenija 9.4.2013 12:17

Nov festival na Gospodarskem razstavišču bo uvedel Carreras

Ljubljana, 9. aprila - Kulturni utrip Ljubljane bo letos poživil nov glasbeni festival, poimenovan Glasbeni polet poletja, ki bo od maja do avgusta potekal v pokritem poletnem avditoriju Gospodarskega razstavišča. Ponudil bo zelo raznolik program, ki ga bo 23. maja uvedel koncert svetovno znanega španskega tenorista Joseja Carrerasa.

Kot je na današnji novinarski konferenci dejala Saša Lipej iz AMC Studia, je Carreras za ljubljanski koncert svojim oboževalcem napisal osebno sporočilo, v katerem je med drugim zapisal, da obožuje tukajšnje občinstvo in da je že na prejšnjih koncertih z njim začutil posebno vez. Program, ki ga je pripravil posebej za ljubljanski koncert, je mešanica opere, operete in glasbe, v kateri bo do izraza prišel mediteranski temperament.

Do konca avgusta se bodo na odru poletnega avditorija zvrstili še Oliver Dragojević in Željko Joksimović ter tokrat prvič Vlado Georgijev. V slovensko prestolnico se bo za en dan preselil tudi znameniti festival Guča, organizatorji napovedujejo, da bo na odru nastopil orkester 100 najboljših trobentačev.

Kubansko vzdušje bo pričarala havanska skupina iz Sierra Maestre, iz Avstralije pa bo prišla skupina ACCA/DACCA, cover band zasedbe AC/DC. Na svoj račun bodo prišli tudi oboževalci elektronske glasbe na poletni zabavi Deejay Time Spektakel & Nicky Romero. Festival bo ponudil še operni spektakel Carmina Burrana in plesno predstavo Kozaki. Obeta se tudi večer narodno-zabavne glasbe Petkova pumpa, medtem ko se bodo lahko ljubitelji gladiatorske arene udeležili WFC turnirja.

Avditorij bo postavljen v zadnjem delu Gospodarskega razstavišča in bo največji začasni montažni objekt v Sloveniji.