Slovenija 12.4.2013 10:22

V Mini teatru zvečer recital Lovec na ljudi

Ljubljana, 12. aprila - V Mini teatru bo drevi literarno-glasbeni večer pesnice in pisateljice Svetlane Makarovič ter vokalistke in harfistke Zvezdane Novaković. Recital Lovec na ljudi, ki je bil kmalu razprodan, temelji na verzih iz zbirke Makarovičeve Bo žrl, bo žrt.

"To je ciklus sedmih pesmi, v katerih je ta 'lovec na ljudi' seveda denar. Z menoj bo nastopala mlada srbska virtuozinja, izredno zanimiva in disciplinirana inštrumentalistka in vokalistka. To bo lep dogodek. Ko si enkrat v mojih letih, si rečeš, no, morda imam še toliko časa, da naredim še tole," je Makarovičeva dejala v nedavnem intervjuju za spletni portal MMC RTVS.

Novakovićeva bo ob spremljavi na harfo pela v bolgarski-grleni vokalni tehniki, oplemeniteni z ornamenti različnih regij, ter ostalimi glasbenimi specifikami, kot so tresenje, vzklikanje in rodopski glissando, so sporočili iz Mini teatra.

V zadnjem času je Makarovičeva ponovno veliko na sceni. Z balado Sneguročka je nastopila v Kinu Šiška, v Slovenskem mladinskem gledališču igrajo njenega škrata Kuzmo.