Svet 20.4.2013 6:00

Beneška Galerija A + A obeležuje 15-letnico delovanja

Benetke, 20. aprila - Galerija A + A letos praznuje 15. obletnico delovanja. Osnovni namen galerije A + A, uradnega slovenskega paviljona v sklopu beneških bienalov, je promocija in razvoj slovenske kulturne identitete v 21. stoletju. Praznovanja ob jubileju galerije se bodo zvrstila čez vse leto, so za STA povedali v galeriji.

Paleta razstaviščne dejavnosti galerije A + A sega od razstav uveljavljenih avtorjev do avdio in video performansov urbane scene. Galerija vsako leto gosti šest razstav slovenskih umetnikov, svoje poslanstvo pa vidijo v privabljanju neuveljavljenih slovenskih umetnikov in skrbi za ohranjanje velikih imen iz preteklosti, so sporočili iz galerije.

Slovenski razstavni center A + A je v Benetkah aktiven od leta 1998. Vsako leto v sodelovanju z lokalnimi, narodnimi in mednarodnimi ustanovami organizira približno 30 dogodkov s področja sodobnega umetniškega raziskovanja. Galerijo v času beneškega bienala obišče preko 100.000 ljudi, doslej pa se je tam zvrstilo tudi več kot 350 razstav in drugih dejavnosti.

S praznovanjem jubileja so v galeriji pričeli 11. aprila z odprtjem razstave "Tomorrow, Maybe, I Will Still Be the Same" (Jutri bom morda še vedno isti) umetnikov Nicola Genovesia in Marka Požlepa. V duhu obletnice se bodo zvrstili tudi prihodnji galerijski dogodki.