Svet 21.5.2013 5:00

Antonio Banderas bo zaigral v filmu o rudarski nesreči leta 2010 v Čilu

Los Angeles, 21. maja - Hollywoodski igralec s španskimi koreninami Antonio Banderas bo zaigral v filmu o rudarski nesreči v Čilu leta 2010, ko je 33 rudarjev 69 dni preživelo ujetih v rudniku bakra San Jose v puščavi Atacama. Ob Banderasu, ki bo odigral vlogo rudarja Maria Sepulvede, bosta zaigrala tudi Martin Sheen in Rodrigo Santoro.

Rusija. Španski filmski igralec Antonio Banderas. Foto: Itar Tass/STA Arhiv Itar Tass/STA

Rusija.
Španski filmski igralec Antonio Banderas.
Foto: Itar Tass/STA
Arhiv Itar Tass/STA

Film z naslovom "The 33", ki bo v režiji Patricie Riggen nastal po scenariju Mikka Alanna in Joseja Rivere, bo pripovedoval uradno zgodbo rudarjev. Riggenova pričakuje, da bodo film, ki nastaja v sodelovanju z rudarji, začeli snemati jeseni.

Sepulveda se je med čakanjem na reševalce kratkočasil s snemanjem video dnevnikov, ki so jih po jašku pošiljali čakajočim svojcem. Santoro naj bi v filmu zaigral Florencia Avalosa, ki so ga zaradi mladosti in dobrega zdravja prvega poslali po reševalnem jašku, če bi šlo med reševanjem kaj narobe.

Kot poroča britanski časnik The Guardian, še ni znano ali bo tudi Sheen, rojen kot Ramon Antonio Gerardo Estevez, v filmu nastopil kot eden izmed rudarjev.