Slovenija 21.5.2013 11:14

Razpisane delovne štipendije za področje filma

Ljubljana, 21. maja - Društvo slovenskih filmskih ustvarjalcev (DSFU) bo na podlagi pogodbe z Javno agencijo za knjigo (JAK) dodelilo delovne štipendije za področje filma za leto 2013. DSFU z delovnimi štipendijami prednostno podpira tiste avtorje, ki nimajo pravice do denarnih prispevkov iz naslova knjižničnega nadomestila. Rok za oddajo vloge je 17. junij.

Podelili bodo eno štipendijo za vrhunske ustvarjalce v višini 2400 evrov, eno potovalno štipendijo v višini 1017 evrov ter dve štipendiji za perspektivne ustvarjalce v višini 1900 evrov.

Štipendija za vrhunske ustvarjalce je namenjena vrhunskim avtorjem s področja filma, potovalna pa kakovostnim ustvarjalcem za pripravo novih projektov v tujini, kot so udeležba na delavnicah, šolanje in predstavitve.

Na razpis se lahko prijavijo vsi, ki imajo stalno prebivališče v Sloveniji ali ustvarjajo v slovenščini. Prijavitelj mora biti avtor ali soavtor vsaj enega celovečernega ali kratkega igranega, dokumentarnega, animiranega, eksperimentalnega filma, ki je bil kinematografsko distribuiran v Sloveniji oziroma je bil uvrščen v tekmovalni spored nacionalnega filmskega festivala.

Štipendiji za perspektivne ustvarjalce bodo namenili dvema kakovostnima, a še ne povsem uveljavljenima filmskima ustvarjalcema. Kandidati za štipendijo ne smejo biti starejši od 35 let, še piše v razpisni dokumentaciji.

Prijavitelj lahko na razpisu kandidira le za eno vrsto štipendije.