Svet 23.5.2013 5:00

Depeche Mode danes znova v zagrebški Areni

Zagreb, 23. maja - Britanska skupina Depeche Mode bo danes nastopila v zagrebški Areni, v kateri so leta 2010 že navdušili svoje privržence. Priljubljena zasedba na turneji predstavlja novi album "Delta Machine", na zagrebškem koncertu organizatorji pričakujejo približno 15.000 obiskovalcev.

Oboževalci Depeche Mode znova pričakujejo izjemno glasbeno doživetje, hrvaški mediji pa so drevišnji koncert že razglasili za enega izmed letošnjih vrhuncev dogodkov v popularni glasbi.

"Če ste bili na Depeche Mode koncertih, veste, da ne boste stali in gledali, temveč boste del koncerta", je obiskovalcem zagrebškega koncerta sporočil pevec skupine Dave Gahan. Obljubil je "kakovostno glasbo na najvišji možni izvajalski ravni".

Hrvaški mediji so poročali, da imajo Depeche Mode, kot večina zvezdnikov, nekaj nenavadnih zahtev. Med drugim so organizatorjem naročili, da mora njihovo garderobo v Areni paziti varnostnica. Takoj po koncertu so zahtevali masažo. Za obrok jim bodo pripravili mešanico kontinentalnih in mediteranskih jedi.

Depeche Mode so del glasbene scene že od leta 1980. Prodali so več kot 100 milijonov plošč, njihovi albumi in pesmi pa so praviloma v vrhu britanskih glasbenih lestvic. Na turneji so od začetka maja, do konca julija načrtujejo 34 koncertov v 25 državah.