Slovenija 27.5.2013 4:00

V CD se bo ustavil priznani jazz vokalist Kurt Elling

Ljubljana, 27. maja - V Cankarjevem domu (CD) bo drevi ob 20. uri koncert slovitega pevca Kurta Ellinga, ki bo nastopil z Big Bandom in Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija. Koncert bo dirigiral Michael Abene, poleg Ellinga pa bo nastopil še pianist Laurence Hobgood, ki s pevcem sodeluje že od začetka njegove kariere.

Kurt Elling, rojen leta 1967, že več kot deset let velja za enega najbolj aktualnih jazz vokalistov na svetu, loteva pa se umetniško izredno domiselnih, zahtevnih in pronicljivih projektov na najvišji izvajalski in tehnično zahtevni ravni, so o pevcu zapisali v Cankarjevem domu.

Elling je za svoje delo prejel številne nagrade, med njimi grammyja, ameriška revija Downbeat pa ga že 13 let uvršča na prvo mesto med moškimi jazz vokalisti.

Poleg Ellinga bo ljubljanski koncert, prvi v Sloveniji, obogatil še Hobgood (1957), ki za Ellinga piše priredbe in je njegov glasbeni producent.

S koncertom bodo v CD obeležili tri obletnice - obletnici rojstva in smrti pevca Johnnyja Hartmana (1923-1983) ter obletnico izdaje jazz albuma John Coltrane/Johnny Hartman (1963).

V ta namen bo izvedeno tudi novo delo, priredba leta 1963 posnete skladbe "You Are Too Beautiful", ki jo je napisal Abene. V Gallusovi dvorani bo Elling sicer zapel pesmi, kot so "Estate", "Tin Tin Deo", "Nicht Wandle", "Si Tu Supieras", "Je Tire ma Reverence", "La Vie En Rose", "Come Fly With Me" ter "Rosa Moreno".