Slovenija 28.5.2013 4:00

V Konzorciju začetek 21. prodajne razstave Bologna po Bologni

Ljubljana, 28. maja - V Knjigarni Konzorcij so pripravili 21. prodajno razstavo tujih otroških knjig Bologna po Bologni, namenjeno predstavitvi najboljših del s priznanega sejma otroških knjig v Bologni. Prodajno razstavo bodo odprli danes ob 11. uri, popoldan ob 17. uri pa jo bo obiskala letošnja častna gostja, mlada francoska ilustratorka Elis Wilk.

Ljubljana. Knjigarna Konzorcij. Foto: Domen Grögl/STA

Ljubljana.
Knjigarna Konzorcij.
Foto: Domen Grögl/STA

V Knjigarni Konzorcij zadnje dni maja vse od leta 1993 tradicionalno namenjajo predstavitvi otroške literature. Letos bo na ogled izbor okoli 300 najboljših del, ki so bila letos med 24. in 27. marcem predstavljena na jubilejnem, 50. sejmu otroške in mladinske literature v Bologni.

Poudarek bo na nagrajenih delih, med katerimi so bila letos slikanica "Eyes" avtorice in ilustratorke Iwone Chmielewske, poučno delo "Dictionnaire fou du corps" avtorice in ilustratorke Katy Couprie ter delo "Diccionario para armar" več avtorjev, ki je v Bologni prejelo nagrado nova obzorja.

Vodja centra za mladinsko književnost in knjižničarstvo Pionirske in oddelka za otroke in mladino v Knjižnici Otona Župančiča Darja Lavrenčič Vrabec je za STA dodala, da so ob 50. jubileju sejma v Bologni v Pionirski v sodelovanju s Slovensko sekcijo IBBY napravili tudi izbor najstarejših tujih slikanic, ki jih hranijo v Pionirski.

Sejem otroške in mladinske literature v Bologni je po vsemu svetu prepoznan kot dogodek, ki ga organizatorji in izvajalci kulturnih vsebin za otroke in mlade ne smejo zamuditi. Na programu sejma, ki se razteza na 20.000 kvadratnih metrih površin, so številni pogovori, branja in drugi dogodki ter podelitev sejemskih nagrad. V Bologni se vsako leto predstavljajo tudi slovenski avtorji.

"Knjižni sejem v Bologni je kot čudežno drevo, ki leto za letom, že 50 let, vsakič znova pomladi zacveti in nas razveseli z novim knjižnim okrasjem," so zapisali v Mladinski knjigi. Prodajna razstava bo v Konzorciju na ogled do 1. junija.