Slovenija 1.6.2013 10:33

Festival Carniola v Kranj prinaša prek 25 kulturnih dogodkov

Kranj, 1. junija - Tradicionalni kulturni festival Carniola bo letošnji junij središče Kranja popestril z več kot 25 dogodki. Od danes pa do 30. junija se bodo zvrstili številni koncerti in gledališke predstave, pripravili pa bodo tudi glasbene delavnice za otroke.

Festival Carniola, ki ga organizirata Art center in Zavod za turizem Kranj, bo ulice starega mestnega jedra Kranja ponovno napolnil z raznolikim kulturnim programom. Tradicionalno bo sestavljen iz koncertov, gledaliških predstav, delavnic in dogajanja za otroke. Dogodki bodo potekali na šestih prizoriščih v mestnem jedru, so sporočili iz zavoda za kulturno mladih Art Center.

Mednarodni multikulturni festival se začenja danes z delavnico Naj se hlače spremenijo v predpasnik in koncertom litijske skupine Magrateja. Glasbeni del programa bodo v prihodnjih dneh med drugim krojili še mednarodno uveljavljena skupina Zebra Dots, Nana Milčinski s koncertom Še ena pomlad, Jure Tori Trio, Katalena, Zlatko Kavčič, Boštjan Gombač in skupina The Tide.

Gledališke odre bodo zasedli kranjski gledališčniki. Prešerno gledališče Kranj bo uprizorilo predstavo Marlene Dietrich, njihov Mladinski oder pa se bo predstavil s Flisarjevo dramo Nora Nora. Za smeh bodo poskrbeli komiki KUD Kiks in improvizatorji z najstniško dramedijo - NAJS.

Festival Carniola tudi letos ni pozabil na najmlajše, ki se bodo lahko glasbeno udejstvovali na delavnicah Muzikarnice in ustvarjali z vsestransko umetnico Aljo Starc.