Svet 3.6.2013 6:00

Kovačev Ottetto začenja pohod po mednarodnih festivalih

Zagreb, 3. junija - Stalni plesni ansambel EnKnapGroup bo danes začel z gostovanjem na nekaterih najpomembnejših plesnih festivalih po Evropi. Predstavo koreografa Iztoka Kovača Ottetto (8 nihajev za njegovo visokost) v produkciji En-Knap bodo danes uprizorili na festivalu Teden sodobnega plesa v Zagrebu, sledijo pa gostovanja v Nemčiji, na Slovaškem in v Švici.

Predstava Ottetto (8 nihajev za njegovo visokost) poleg petih plesalcev EnKnapGroup vključuje osem glasbenikov ansambla Festine in dirigentko Živo Ploj Peršuh ter skupino vizualnih umetnikov Komposter. Kovač je Oktet Stravinskega v predstavi koreografsko razstavil, analiziral ter nato rekonstruiral in vizualiziral. Oktet je, kot so zapisali v zavodu En-Knap, priznani slovenski koreograf "privzel, kot bi ga Stravinski po naročilu napisal prav za ples".

Po današnjem gostovanju v Zagrebu bo predstava Ottetto 21. in 22. avgusta uprizorjena v sklopu berlinskega festivala Tanz im Avgust (Ples v avgustu), 20. oktobra pa bo sledilo še gostovanje na bratislavskem festivalu Bratislava In Movement (Bratislava v gibanju).

Konec oktobra in v novembru bo sledila švicarska turneja v okviru festivala Culturescapes, ko bo Ottetto prikazan v Bernu (Dampfzentrale, 29. in 30. oktober), Churu (gledališče Chur, 12. november) in Baslu (Kaserne, 14. in 15. november). Letošnja edicija festivala Culturscapes je posvečena Balkanu, so še sporočili iz zavoda.