Svet 5.6.2013 6:00

Na Dunaju koncert Paula McCartney v času razstave Linde McCartney

Dunaj, 5. junija - V dunajskem razstavišču Kunst Haus Wien bo od 6. junija do 6. oktobra na ogled prva obsežnejša retrospektiva fotografinje Linde McCartney. Avstrijsko prestolnico pa bo v času razstave obiskal tudi nekdanji Beatle Paul McCartney, ki za 27. junij napoveduje velik koncert na stadionu Ernst Happel.

Rusija. Pevec Paul McCartney. Foto: Itar-Tass/STA Arhiv Itar-Tass/STA

Rusija.
Pevec Paul McCartney.
Foto: Itar-Tass/STA
Arhiv Itar-Tass/STA

McCartney se na Dunaj po desetih letih vrača v sklopu turneje "Out There!", na kateri igra skladbe iz celotne glasbene kariere. Leta 1942 v Liverpoolu rojeni britanski glasbenik danes velja za najuspešnejšega skladatelja v zgodovini pop glasbe. McCartney je bil član legendarne zasedbe The Beatles, nato pa je ustanovil skupino Wings, v kateri je pela tudi njegova pokojna žena Linda. Kasneje se je podal na uspešno samostojno glasbeno pot.

Dunajska razstava Linde McCartney prinaša številne portrete iz njenega družinskega življenja, narave in kultnega rock'n'roll obdobja v 60. letih minulega stoletja. V fotografski objektiv je ujela svetovne zvezde rock'n'rolla, kot so Jimi Hendrix, Jim Morrison, The Who, Simon & Garfunkel in Janis Joplin.

Skozi fotografije McCartneyjeve se odražajo povezanost osebne elegance, humorja in občutka za čas, poseben učinek pa fotografijam dodajo tudi nadrealistične poteze, so sporočili z Agencije za stike z mestom Dunaj ComPRess.