Svet 4.6.2013 13:35

Svetovna premiera filma Dvojina Nejca Gazvode v Karlovyh Varyh

Karlovy Vary, 4. junija - Filmski režiser Nejc Gazvoda se po uspešnem prvencu Izlet med občinstvo vrača s filmom Dvojina, ki bo 3. julija svetovno premiero doživel na 48. mednarodnem filmskem festivalu Karlovy Vary. Film o ljubezni, ki vzcveti med dekletoma, Slovenko in Danko, je umeščen v tekmovalno sekcijo "East of the West".

Ljubljana. Režiser Nejc Gazvoda. Foto: Tamino Petelinšek/STA Arhiv STA

Ljubljana.
Režiser Nejc Gazvoda.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Dvojina je po besedah režiserja film o ljubezni, ki se vrti okoli dejstva, da se vsi ljudje, ne glede na okoliščine v življenju, vedno borijo za preživetje svoje ljubezenske zgodbe. Film je, tako Gazvoda, v svojem bistvu ljubezenska zgodba o dveh osebah, ki se srečata, ko se ne bi smeli, a sta kanček srečnejši, da sta vendarle se. Ena od njiju nosi veliko breme, druga pa išče svoje mesto v svetu.

Film poleg festivala A kategorije v Karlovyh Varyh že dobiva vabila tudi z drugih tujih festivalov, slovensko občinstvo pa ga bo lahko v kinematografih spremljalo od 22. avgusta, so sporočili producenti.

Film Dvojina, ki je nastal v produkciji hiše Perfo ter koprodukciji Beofilma in Studio Dim, je slovensko-dansko-hrvaška koprodukcija. Poleg Nine Rakovec, ki je občinstvo in kritiko prepričala že v filmu Izlet, v Dvojini nastopajo še Mia Jexen, Jette Ostan Verjup, Boris Ostan, Tina Vrbnjak, Tjaša Železnik, Tilen Lapajne, Jure Henigman, Nataša Barbara Gračner, Matjaž Tribušon in Primož Petkovšek.