Slovenija 5.6.2013 9:45

V Celju se začenja 4. mednarodni jazz festival Džjezz

Celje, 5. junija - V celjskem Localu se nocoj ob 20. uri z nastopom jazz vokalistke Enrice Bacchia in kitarista Massima Zemolina začenja 4. mednarodni jazz festival Džjezz. Oder bo zavzel tudi kitarist Jani Moder, ki bo predstavil projekt "Sky High Low Down". Letošnji festival ostaja zvest zasnovi minulih let s po dvema večernima žanrsko različnima koncertoma.

Bacchia in Zemolin tvorita izjemen umetniški tandem, ki se bo na celjskem Džjezzu slovenskemu občinstvu predstavil prvič, so sporočili organizatorji festivala iz Hiše kulture Celje.

Drugi festivalski večer bo v znamenju globalnih trendov z nastopom zanimive zasedbe Ljubljana saxophone jazz quintet, ki je povezala najboljše slovenske saksofoniste mlajše generacije in izvrstnega trobentača Igorja Matkovića s projektom "Sonic Motion".

Na finalnem petkovem večeru bo v Celju po dolgih letih gostoval Big Band RTV Slovenija z dirigentom Tadejem Tomšičem in mladimi slovenskimi solisti, ki se že uveljavljajo v tujini - pevko Nino Strnad, pozavnistom Žigom Murkom, tolkalcem Janom Tetičkovičem in vibrafonistom Vidom Jamnikom.

Začetki vseh koncertov bodo ob 20. uri, prva dva večera v atriju Prothasijevega dvorca (Local), zadnji festivalski koncert Big Banda RTV Slovenija s solisti pa bo pred Mestnim kinom Metropol. Sledil bo še sklepni Džjezz jam session in after party v Metropolu.

Tudi letos je festival del projekta Celje dogaja, ki povezuje Džjezz in Etno-urban festival Celjskega mladinskega centra.