Slovenija 14.6.2013 6:00

Pred Škucem drevi začetek Žive književnosti

Ljubljana, 14. junija - Pred galerijo Škuc se bo drevi ob 20. uri z branjem del ustvarjalcev mednarodne prevajalske delavnice začel 20. festival Živa književnost, ki povezuje literaturo in glasbo. Organizatorji so na letošnjo izdajo festivala kot gosta povabili ukrajinskega avtorja Ivana Rjbačija in hrvaško prozaistko Noro Verde.

Na delavnicah festivala, ki bo ob osrednjih dogodkih do 21. junija ponudil tudi pester spremljevalni program za mladino O'živela knjiga, bodo letos sodelovali Martin Lopez-Vega iz Španije, Maurizio Mattiuzza iz Italije, Patrizia Gattaceca iz Francije, domačin Tibor Hrs Pandur in Tsead Bruinja iz Nizozemske.

Na literarnih večerih bodo organizatorji festivala pred Škucem gostili še slovenska pesnika Katjo Gorečan in Karla Hmeljaka ter prozaiste Gregorja Lozarja, Tejo Oblak in Veroniko Simoniti.

Za glasbeni del festivala pa bodo poskrbeli Tjaša Fabjančič in Borut Mori, Zvezdana Novaković, Jure Čehovin, Tomaž Šuštar in Ariel Cibria, Žiga Murko, Katarina Juvančič in Dejan Lapajne, Cene Resnik, New Paris ter JUNEsHELEN.

Spremljevalni program za mladino bodo v popoldanskih urah sestavljale lutkovne in gledališke predstave, pripovedovalsko pravljični popoldnevi in raznovrstne ustvarjalne delavnice.