Slovenija 20.6.2013 11:08

Film Opomba za uvod v program Kinodvorišča

Ljubljana, 20. junija - Kinodvor bo ob 21.30 s projekcijo izraelskega filma Opomba v režiji Josepha Cedarja uvedel poletni program Kinodvorišče. Na velikem platnu v atriju Slovenskih železnic bodo do 13. julija prikazali štiri filme, nekateri filmski večeri pa bodo podaljšani z druženjem ob glasbi. Nocoj bo po projekciji za glasbo poskrbela ekipa Radia Terminal.

Drama Opomba je duhovita farsa o večnem medgeneracijskem boju in hkrati pronicljiv vpogled v akademski svet, prežet z ljubosumjem in zavistjo. Cedarjev četrti celovečerec in njegov drugi film, ki je bil nominiran za oskarja, je bil na festivalu v Cannesu nagrajen za najboljši scenarij. Na sporedu bo do 25. junija.

V sredo, 26. junija, bo premierno prikazan film režiserke Ursule Meier Otrok iz zgornjega nadstropja, čez teden dni bo na sporedu film režiserke Maje Miloš Klip, projekcije na Kinodvorišču pa bo sklenila komedija norveške režiserke Jannicke Systad Jacobsen Dej mi, no!.

Vsak film bo na sporedu približno teden dni, nato pa bo uvrščen v redni program Kinodvora. Vse projekcije na Kinodvorišču se bodo pričele ob 21.30, v primeru dežja bodo prestavljene v dvorano mestnega kina.

Filmski projekciji 3. julija bo sledil glasbeni večer z ustvarjalci umetniškega kolektiva globoke elektronike Chilli Space, 10. julija pa z DJ ekipo JuicyJuice.

Poletna sezona Kinodvora se bo s 25. julijem nadaljevala na Ljubljanskem gradu v sklopu Filma pod zvezdami.