Slovenija 25.6.2013 9:00

Hugh Laurie julija prihaja v Ljubljano

Ljubljana, 25. junija - Britanski igralec Hugh Laurie, ki mu je svetovno slavo prinesla vloga ciničnega in godrnjavega zdravnika v seriji Zdravnikova vest, se bo s skupino The Copper Bottom Band 24. julija ustavil v ljubljanskih Križankah v sklopu turneje ob izdaji svojega drugega albuma "Didn't It Rain".

Laurie na svojem drugem albumu, ki je izšel maja, izvaja priredbe skladb legend bluesa, kot sta William Christopher Handy in Jelly Roll Morton, ter novejših pop in rock glasbenikov, kot sta Dr. John in član zasedbe Animals Alan Price.

Kot je zapisano na spletni strani Dallas Records, je Laurie o albumu dejal, da se je odločil iti globlje v "gozd ameriške glasbe", ki ga je navduševala že kot otroka. "Dlje ko grem, bolj sem očaran. Začarala me je tako glasba kot tudi ljudje, s katerimi sem imel čast delati na novem albumu."

Album je sproduciral Joe Henry, večkratni dobitnik grammyjev, Laurie pa na albumu poleg s skupino The Copper Bottom Band, sodeluje še z gvatemalsko kantavtorico Gaby Moreno in soul pevcem Jeanom McClainom. Na albumu kot posebni gost sodeluje tudi blues glasbenik Taj Mahal, ki poje priredbo "Vickisburg Blues" ameriškega jazz glasbenika Little Brother Montgomeryja.

Lauriejev glasbeni prvenec z naslovom "Let Them Talk", ki ga je Laurie izdal leta 2011, je osvojil najvišja mesta na blues lestvicah, kritike in občinstvo pa je prepričal z neworleanškim bluesom.

Laurie, poznan kot izvrsten igralec, je v svoji karieri poleg za klavir sedel tudi za pisalno mizo in spisal roman Poka puška, ki je v slovenščini izšel leta 2009.