Svet 30.6.2013 5:00

Predstava SMG bo odprla mednarodni gledališki festival Almade

Lizbona, 30. junija - Slovensko mladinsko gledališče (SMG) bo s predstavo Preklet naj bo izdajalec svoje domovine! v režiji Oliverja Frljića gostovalo na Portugalskem. V četrtek, 4. julija, bo z njo odprlo jubilejni, 30. mednarodni gledališki festival Almade (Festival internacional de teatro de Almada), ki bo do 18. julija potekal v Almadi in Lizboni.

V sklopu festivala, ki bo potekal na različnih prizoriščih v obeh mestih, se bo zvrstilo 30 gledaliških in glasbenih dogodkov. Med drugim bosta na festivalu gostovali sloviti pariški gledališči Odeon - Theatre d'Europe in Theatre de la Ville, predstavila pa se bodo še gledališča s Finske, Danske, Italije, Švedske, Hrvaške, Irske, Argentine, Avstrije in Norveške.

Pred gostovanjem v Almadi bo SMG, prav tako v sklopu 30-letnice festivala, gostovalo še v Portu oziroma v Matosinhosu, so sporočili iz SMG.

Konec avgusta pa se bo SMG odpravilo na gostovanje v Washington, in sicer s predstavo Zadnji ples Nižinskega po drami Normana Allena in v režiji Marka Mlačnika ter interpretaciji Primoža Bezjaka. Bezjak bo v Washingtonu predstavo odigral petkrat, in sicer v okviru spremljevalnega programa razstave Djagilev in Ruski balet: 1909-1929 - Ko je umetnost plesala z glasbo, ki je do 2. septembra na ogled v Nacionalni umetnostni galeriji.