Svet 1.7.2013 6:00

Aleš Bravničar na skupinski razstavi v Rimu

Rim, 1. julija - V muzeju umetnosti 21. stoletja MAXXI v Rimu bodo v torek odprli razstavo "The sea is my land" (Morje je moje kopno). K sodelovanju so povabili avtorje iz držav, ki mejijo na Sredozemsko morje. Slovenijo bo zastopal Aleš Bravničar.

Ob 100-letnici italijanske banke BNL so v duhu povezovanja kulturnih in umetniških dialogov pripravili multimedijsko razstavo, ki presega fizične družbene meje, verski pluralizem in etnične okvirje, so v sporočilu za javnost zapisali v ljubljanski Galeriji Fotografija, kjer zastopajo Bravničarja v Rimu.

Nastal je skupek 22 vizij Mediterana, ki povezuje Španijo, Francijo, Monako, Italijo, Malto, Hrvaško, Bosno in Hercegovino, Črno goro, Albanijo, Grčijo, Ciper, Turčijo, Sirijo, Libanon, Izrael, Palestino, Egipt, Libijo, Tunizijo, Alžirijo, Maroko in Slovenijo.

Aleš Bravničar, ki sta ga kustosa Francesco Bonami in Emanuela Mazzonis za predstavnika Slovenije izbrala s pomočjo Galerije Fotografija, se bo predstavil s podobami iz serij Miniverse I in II.

Razstavo, ki jo bo pospremil tudi mednarodni fotografski natečaj, si bo mogoče ogledati do 29. septembra.