Svet 4.7.2013 6:00

Newyorški Metropolitanski muzej odslej odprt vse dni v tednu

New York, 4. julija - Newyorški Metropolitanski muzej je odslej odprt vseh sedem dni v tednu. Vodstvo se je namreč odločilo spremeniti odpiralno politiko, po kateri je bil muzej ob ponedeljkih zaprt za obiskovalce, piše francoska tiskovna agencija AFP.

Vrata muzeja, v katerem so lani zabeležili rekordnih 6,28 milijona obiskovalcev, so ostajala za obiskovalce ob ponedeljkih zaprta več kot štiri desetletja.

"Umetnost je nekaj, kar ljudi navdušuje sedem dni v tednu in v Metropolitanskem muzeju jim želimo omogočiti obisk muzeja, kadarkoli si tega zaželijo," besede direktorja muzeja Thomasa Campbella povzema sporočilo za javnost.

Muzej je od tega tedna ob petkih in sobotah odprt vsak dan od 10. ure dopoldne pa do 21. ure zvečer. Od nedelje pa do četrtka je muzej za obiskovalce odprt od 10. ure dopoldne pa do 17.30.

Newyorški Metropolitanski muzej deluje od leta 1872 in se ponaša z več kot dva milijona eksponati z vseh koncev sveta.

Sicer pa je to že drugi večji newyorški muzej, ki je v zadnjih mesecih spremenil svoj odpiralni čas. Muzej moderne umetnosti (MoMA), kjer letno naštejejo tri milijone obiskovalcev, je prav tako maja opustil politiko zaprtih vrat muzeja ob torkih, še piše AFP.