Svet 20.7.2013 5:30

Tom Hanks tudi v filmu "Inferno" v vlogi profesorja Roberta Langdona

Los Angeles, 20. julija - Hollywoodski zvezdnik Tom Hanks bo ponovno prevzel vlogo glavnega junaka romanov Dana Browna - harvardskega profesorja Roberta Langdona. Film Rona Howarda, ki bo adaptacija Brownovega najnovejšega romana "Inferno" (Pekel), naj bi na filmska platna prišel decembra leta 2015.

Harvardskega profesorja je Hanks upodobil že v filmskih različicah Brownovih romanov Da Vincijeva šifra ter Angeli in demoni. Vse filme je režiral Howard. Z njim je Hanks sodeloval že pri filmih "Splash" (1984) in Apolo 13 (1995).

Oba filma, posneta po Brownovih romanih, sta obveljala za veliki uspešnici. Da Vincijeva šifra je zaslužila 758 milijonov dolarjev (571 milijonov evrov), Angeli in demoni pa 486 milijonov dolarjev (366 milijonov evrov), piše britanski BBC.

Roman "Inferno" (Pekel) je v ZDA izšel maja. Američan Dan Brown je začel s pisanjem romanov leta 1993. Po petih romanih - Digitalna trdnjava, Ledena prevara, Angeli in demoni, Da Vincijeva šifra in Izgubljeni simbol - je to zdaj šesti, ki je obenem četrti roman v seriji zgodb o Robertu Langdonu. Brownov roman bo v slovenskem prevodu pri Mladinski knjigi izšel septembra, poslovenila ga bo Nataša Müller.