Slovenija 26.7.2013 9:43

Kranjska noč za uvod v dvodnevni Kranfest

Kranj, 26. julija - Kranj bo zvečer preplavilo dogajanje Kranjske noči, ki poteka v sklopu 31. Kranfesta. Na odru na Slovenskem trgu bodo nastopili Jan Plestenjak, Pop Design, Rok'n'band, na drugih odrih pa še Helena Blagne, Veseli Begunjčani, Nuška Drašček z bandom in Jazz kamp Kranj band. Na programu bodo tudi drugi kulturni in športni dogodki.

V soboto zvečer bo na največjem odru na Slovenskem trgu mogoče prisluhniti Peru Lovšinu ter skupinama Coverlover in Tabu. Po končani obnovi mestnega jedra pa bodo letos ponovno zaživele vse ulice in trgi v starem Kranju. Program dvodnevnega Kranfesta bo tako potekal še na Glavnem trgu, pred Prešernovim gledališčem in na Pungartu.

Na Glavnem trgu bo program namenjen ljubiteljem narodnozabavne, zabavne in dalmatinske glasbe. V soboto, 27. julija, bodo na njem dopoldne nastopili pihalni orkestri, ob 20. uri pa bo v sklopu dalmatinskega večera nastopila Klapa Bonaca. Pred Prešernovim gledališčem bodo lahko obiskovalci po nocojšnjem koncertu Draščkove v soboto uživali ob divjih ritmih Manouche.

Plečnikovo stopnišče bo ponudilo komedije. Drevi bo ob 21. uri na ogled improvizirana komedija v izvedbi KUD KIKS, v soboto pa standup komedija te zasedbe. Na Pungartu bo zvečer koncertiral Jazz kamp Kranj band, to prizorišče pa bo v soboto dopoldne namenjeno otroškemu Kranfestu z različnimi delavnicami in bogatim animacijskim programom.

Sobotno dopoldne bo v znamenju že petega Kranjskega semnja z nastopi pihalnih orkestrov na Maistrovem in Glavnem trgu, piše na spletni strani Zavoda za turizem Kranj.

Že od četrtka v okviru Kranfesta gostijo najboljše odbojkarje na mivki, v soboto se bodo kolesarji pomerili na 45. dirki Velike nagrada Kranja - memorialu Filipa Majcna, piše na spletni strani Kranfesta.