Slovenija 24.7.2013 4:00

Hugh Laurie se v Križankah drevi predstavlja kot glasbenik

Ljubljana, 24. julija - V ljubljanskih Križankah bo drevi ob 21. uri z zasedbo The Copper Bottom Band nastopil britanski igralec Hugh Laurie, poznan tudi kot cinični in godrnjavi zdravnik dr. House v seriji Zdravnikova vest. Na koncertu, za katerega je na voljo še nekaj vstopnic, bo Laurie predstavil albuma "Let Them Talk" iz leta 2011 in letošnji "Didn't It Rain".

Laurie na svojem drugem albumu, ki je izšel maja, izvaja priredbe skladb legend bluesa, kot sta William Christopher Handy in Jelly Roll Morton, ter novejših pop in rock glasbenikov, kot sta Dr. John in član zasedbe Animals Alan Price.

Laurie je o albumu dejal, da se je odločil iti globlje v "gozd ameriške glasbe", ki ga je navduševala že kot otroka. "Dlje ko grem, bolj sem očaran. Začarala me je tako glasba kot tudi ljudje, s katerimi sem imel čast delati na novem albumu," je dejal.

Album je sproduciral Joe Henry, večkratni dobitnik grammyjev, Laurie pa na albumu sodeluje še z gvatemalsko kantavtorico Gaby Moreno in soul pevcem Jeanom McClainom. Na albumu kot posebni gost sodeluje tudi blues glasbenik Taj Mahal, ki poje priredbo "Vickisburg Blues" ameriškega jazz glasbenika Little Brother Montgomeryja.

Lauriejev glasbeni prvenec z naslovom "Let Them Talk" je osvojil najvišja mesta na blues lestvicah.

Laurie, poznan kot izvrsten igralec, je v svoji karieri poleg za klavir sedel tudi za pisalno mizo in spisal roman Poka puška, ki je v slovenščini izšel leta 2009. Za leto 2007 pa je bil napovedan tudi njegov drug roman, vendar so izid najprej prestavili na leto 2009, sedaj pa je napovedan za leto 2015.