Slovenija 25.7.2013 4:00

Z Vajami v objemu na Ljubljanskem gradu začetek Filmov pod zvezdami

Ljubljana, 25. julija - S projekcijo filma Vaje v objemu, ki se je bo udeležil tudi režiser Metod Pevec, se bo drevi na Ljubljanskem gradu začel Film pod zvezdami, ki bo vse do 17. avgusta ponujal izbrane filmske večere. Kot so sporočili organizatorji, je letos v predprodaji pošlo več vstopnic kot lani, za Pevčev film jih je na voljo še nekaj.

Ljubljana. Ljubljanski grad. Foto: Tamino Petelinšek/STA Arhiv STA

Ljubljana.
Ljubljanski grad.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Film pod zvezdami bo ponudil 24 filmov, med katerimi bodo Kinodvorove uspešnice, najbolj gledani filmi zadnjega ljubljanskega festivala Liffe in filmi, ki so zaznamovali zadnjo kinematografsko sezono. Projekcije bo sklenila predpremiera filma Nejca Gazvode Dvojina.

Na ogled bodo tudi druge predpremiere, piše na spletni strani Kinodvora, ki že več let z ljubljansko občino in Ljubljanskim gradom pripravlja Film pod zvezdami.

Predpremierno si bo mogoče ogledati filme Pred polnočjo ameriškega režiserja Richarda Linklaterja, novi film danskega režiserja Nicholasa Windinga Refna Samo bog odpušča, film Bling Ring režiserke Sofie Coppola, film francoskega režiserja Francoisa Ozona V hiši ter Moje življenje z Liberacejem režiserja Stevena Soderbergha.

Od Kinodvorovih uspešnic bodo med drugim na ogled Kraljestvo vzhajajoče lune Wesa Andersona, dokumentarec o glasbeniku Marleyu v režiji Kevina Macdonalda ter film Terrencea Malicka Čudežu naproti.

Z zadnjega Liffa bodo med drugim zavrteli Angelski delež Kena Loacha, film Mattea Garroneja Resničnost in Misijo Argo Bena Afflecka, od uspešnic pretekle kinematografske sezone pa Pijevo življenje režiserja Anga Leeja, film Ana Karenina v režiji Joea Wrighta in filmsko priredbo romana Veliki Gatsby, ki jo je režiral Baz Luhrmann.

Filme bodo predvajali v izvirnem jeziku s slovenskimi podnapisi, slovenska pa z angleškimi podnapisi.

Lani so organizatorji beležili rekorden obisk, kar štiri projekcije so bile razprodane, so povedali za STA. Ocenili so, da si je projekcije ogledalo skoraj 16.500 obiskovalcev. Deset odstotkov gledalcev je bilo tujcev.