Slovenija 25.7.2013 10:47

V Novem mestu podelitev Fotopubove četrtkove nagrade

Novo mesto, 25. julija - V okviru 13. mednarodnega festivala dokumentarne fotografije Fotopub, ki od ponedeljka poteka v Novem mestu, bodo drevi ob 21. uri po predvajanju na natečaj prispelih fotografskih zgodb avtorju najboljše podeliti tako imenovano četrtkovo nagrado. Na natečaj je prispelo 21 foto zgodb iz petih držav, v ožji izbor pa se jih je uvrstilo 14.

Novo mesto, Klub LokalPatriot. V Novem mestu začetek 13. Fotopuba. Informacijsko gradivo 13. Fotopuba. Foto: Rasto Božič/STA

Novo mesto, Klub LokalPatriot.
V Novem mestu začetek 13. Fotopuba.
Informacijsko gradivo 13. Fotopuba.
Foto: Rasto Božič/STA

Predstavnica Fotopuba Tanja Poličnik je za STA povedala, da četrtkovo nagrado vsako leto podelijo najboljši dokumentarni fotografski zgodbi, ki jo v obliki multimedijske projekcije oziroma kratkega filma, sestavljenega iz fotografij in poljubne glasbe, predstavijo na Fotopubu.

Letos se je v zaključni izbor uvrstilo 14 fotografskih zgodb avtorjev iz Slovenije, Ukrajine, Finske, Nemčije in Velike Britanije. Avtorju prvonagrajene bodo omogočili razstavo njegovih del na 14. Fotopubu prihodnje leto, podelili mu bodo še novi svetlomer Lumu in denarno nagrado 300 evrov, fotografije njegove fotografske zgodbe pa objavili v avgustovski številki spletne revije doc!magazine.

Sicer pa bodo v okviru Fotobupa, ki se ga letos udeležuje približno 40 pretežno slovenskih fotografskih navdušencev, drevi odprli skupinsko razstavo študentov oddelka za fotografijo ljubljanske Visoke šole za storitve. Festival Fotopub bodo sklenili v soboto s predstavitvijo in ocenjevanjem del mladih fotografov "portfolio review".