Slovenija 30.7.2013 4:00

Striparski razstavi in Demolition Group za uvod v Zadnji Trnfest?

Ljubljana, 30. julija - Z razstavama Zoelandija francoske striparke Zoe Thouron ter Ena zgodba z lisičko Mihe Hančiča se bo v trnovskem kulturnem hramu France Prešeren nocoj ob 20. uri začel morda, kot so ga naslovili organizatorji, Zadnji Trnfest?. Za udaren glasbeni uvod v enomesečno festivalsko dogajanje bodo letos poskrbeli Demolition Group.

Kljub temu, da so organizatorji festivala Trnfest iz KUD France Prešeren zabredli v resne finančne težave, so že konec maja napovedali, da bodo še letos izpeljali svoja paradna projekta - festivala Trnfest in Emonsko promenado. A morda zadnjič, v kolikor v društvu ne uspejo poplačati 20-letnih dolgov.

Zadnji Trnfest? so pripravili s 30 odstotki manj sredstev kot lani, kljub vsemu pa obljubljajo 33 dni in večerov pestrega in kakovostnega dogajanja za ljubitelje glasbe, gledališča, razstav ter filmskih projekcij.

Med tujimi nastopajočimi velja omeniti nekdanjega frontmana legendarne punk zasedbe Dead Kennedys Jella Biafro s spremljevalno skupino The Guantanamo School of Medicine, sicer pa se med drugim obetajo nastopi zasedb Bitch Boys, Leni Kravac, Dandelion Childern, Dirty Sanchez ter Red Five Point Star Orchestra.

Gledališki program bo temeljil na produkciji KUD France Prešeren, razstavni program Poletje v stripu pa bo ponudil še postavitve del Izarja Lunačka, Mateja Kocjana Koca ter norveške stripovske produkcije Nordavind!. Ob četrtkih bodo v Trnovem potekali filmski večeri, ob koncih tedna pa delavnice. Med drugim bodo na Trnfestu ponovno podirali rekord z Impro maratonom, ki naj bi letos trajal kar 30 ur.

Najmlajšim obiskovalcem bodo namenjeni četrtki, med 29. in 31. avgustom pa bo potekal tudi Trnfestov sestrski festival Emonska promenada, ki bo Emonsko ulico spremenil v ustvarjalno sprehajališče, polno umetnikov z vsega sveta.