Slovenija 29.7.2013 15:19

Minipleks mestnega kina v Ljubljani v fazi preverbe lokacije

Ljubljana, 29. julija - Minipleks mestnega kina v središču Ljubljane, ki je določen med cilji v Strategiji razvoja kulture v MOL 2012-2015, je v fazi arhitekturno-urbanistične preverbe predvidene lokacije - podhoda Ajdovščina. Pri projektu Mestna občina Ljubljana (MOL) sodeluje z javnim zavodom Kinodvor. Ta bo tudi v minipleksu ponujal kakovostno filmsko produkcijo.

Na ljubljanski občini se, kot so sporočili za STA, zavzemajo, da bo minipleks mestnega kina umeščen v ožje mesto središče. Po njihovem mnenju mora namreč biti dostopen vsem ciljnim skupinam ter z več platni omogočati programsko raznolikost. "Če se izkaže, da omenjena lokacija ni primerna, bomo poiskali novo", so zapisali.

"Ideja novega minipleksa izvira predvsem iz dejanskih prostorskih potreb, zato ni nobenega razloga, da bi se z novimi prostori kakorkoli spremenila tudi vizija Kinodvora kot mestnega kina za prikazovanje kakovostne filmske produkcije", pa so za STA sporočili iz Kinodvora.

Kinu želijo v Kinodvoru, ki je, kot pišejo, "že danes več kot kino" zagotoviti optimalne in ekonomične pogoje. Ti se uresničujejo v viziji mestnega minipleksa. Ta naj bi skrbel za kontinuirano zagotavljanje kakovostne filmske ponudbe za vse generacije ter za utrjevanje pozicije živahnega centra filmske kulture, kjer se poleg filmov v distribuciji zvrstijo raznoliki in številni filmski dogodki ter mednarodni festivali.

S povečanjem števila dvoran pa bo Kinodvor pridobi tudi več možnosti za razvoj programa za otroke in mlade, skupaj s številnimi filmsko-vzgojnimi dejavnostmi za družine in izobraževalne ustanove, so še zapisali v Kinodvoru.