Slovenija 1.8.2013 10:35

Na izolski razstavi Sanje Tošić pretakanje barv in tehnik

Izola, 1. avgusta - V izolski galeriji Insula bodo drevi odprli razstavo fotografij Sanje Tošić z naslovom Silky smooth. Printi fotografij, ki bodo na ogled, so pravzaprav nekaj vmesnega med čisto fotografijo, računalniško grafiko in slikarstvom, predvsem pa so po besedah Dejana Mehmedoviča vizualno zelo izpovedni, saj so vezani na pretakanje tekočin in barv.

Pri razstavljenih delih gre torej za "tehnični unikat", same podobe pa so izjemno optično oz. vizualno izpovedne. "Pri tem je barva poseben element, ker se znajde v stanju, ki ga nismo vajeni," je za STA pojasnil vodja izolske galerije.

Tošićeva ustvarja tudi na področju slikarstva, "čiste" fotografije in kiparstva. Razstavljena dela so vsa formata 100 krat 70 centimetrov in so nastala v zadnjih nekaj mesecih.

V Insuli sicer skrbijo predvsem za predstavitev mladih avtorjev z južne Primorske. Tako bodo že prihodnji teden v Piranu odprli razstavo štirih mlajših umetnikov, ki se ukvarjajo s tradicionalno grafiko, je še napovedal Mehmedovič.