Slovenija 2.8.2013 6:00

Belokranjski Schengenfest letos s skorajda 40 nastopajočimi

Vinica, 2. avgusta - V Vinici v Beli krajini se bo nocoj začel glasbeni festival Schengenfest, ki v šesti izdaji prinaša nabor skorajda 40 nastopajočih. Iz objektivnih razlogov je nocojšnji nastop na festivalu odpovedala belgijska skupina Triggerfinger, bodo pa nocoj glavni oder zasedli reggaejaš Gentleman z zasedbo The Evolution ter skupine Hladno pivo, Niet in Mi2.

Schengenfest bo v treh koncertnih dneh zadostil ljubiteljem glasb z vseh vetrov. Poleg priljubljenega nemškega reggaejaša Gentlemana krono festivala predstavlja še nastop britanske zasedbe Skunk Anansie, na čelu s karizmatično pevko Skin, tik pred izidom novega albuma.

Nabor nastopajočih na letošnjem, kot pravijo organizatorji, "najbolj seksi" festivalu v Sloveniji, med drugimi prinaša skupine Plavi orkestar, Dubioza Kolektiv, S.A.R.S. in Partibrejkers, Perota Lovšina in njegove Španske borce ter Uroša Perića, skupaj z The Bluenote Quartet in The Pearlettes.

Za plesne ritme bodo poskrbeli številni DJ-ji z Davidom Moralesom, Joachimom Garraudom ter Pendulum DJ Set na čelu. Med slovenskimi DJ senzacijami bodo Vanillaz, Hex, Magic Jay ter Exo Beltram & Friends.

Organizatorji so pripravili tudi pester spremljevalni program, ki vključuje nastopa stand-up komikov Perice Jerkovića ter Marine in Pižame, elementarno zvočno vizualno simulacijo "Spawn From Fire" - Odraz kreature do primarnosti, raznovrstne delavnice ter športne in prostočasne aktivnosti.