Svet 6.8.2013 6:00

V Londonu od septembra na ogled portreti pevca Boba Dylana

London, 6. avgusta - Londonska Narodna galerija portretov bo gostila razstavo portretov ameriškega pevca Boba Dylana. Od septembra bo v galeriji na ogled 12 portretov realnih in izmišljenih oseb 72-letnega umetnika. Po besedah direktorja galerije Sandyja Nairnea Dylan vedno ustvarja zelo vizualen svet, pa naj si bo v besedah, glasbi ali na slikah.

Kitajska, Beijing. Ikona popularne glasbe Bob Dylan. Foto: Xinhua/STA Arhiv Xinhua/STA

Kitajska, Beijing.
Ikona popularne glasbe Bob Dylan.
Foto: Xinhua/STA
Arhiv Xinhua/STA

Dylan riše in slika že od otroštva, razstavlja pa šele v zadnjih letih. Dylan se je v Veliki Britaniji že predstavil z likovnimi deli, in sicer leta 2008, ko je londonska Halcyon Gallery razstavila njegove risbe in skice iz obdobja med letoma 1989 in 1992, piše britanski BBC.

Pevec in tekstopisec je na Otoku zelo priljubljen, o tem pričajo tudi razprodani koncerti v sklopu novembrske turneje po Veliki Britaniji.

Dylan je v zadnjih mesecih dobil kar dve pomembni mednarodni priznanji - maja je postal častni član ameriške akademije umetnosti in književnosti, junija pa je kljub nekaj zapletom prejel še visoko francosko odlikovanje red častnika legije časti.