Svet 11.8.2013 6:00

Ken Loach se morda poslavlja od snemanja igranih filmov

London, 11. avgusta - Producentka britanskega režiserja Kena Loacha Rebecca O'Brien je za filmsko revijo Screen Daily dejala, da se bo režiser po filmu "Jimmy's Hall" (Jimmyjeva dvorana) verjetno poslovil od snemanja igranih filmov. "To je verjetno Kenov zadnji igrani film. Imamo nekaj idej za dokumentarce, ki se jih bomo verjetno lotili," je dejala.

"Jimmy's Hall", ki ga trenutno snemajo na Irskem, bo Loachev 29. film. Postavljen je v leto 1932, sledi pa zgodbi irskega komunističnega vodje Jamesa Graltona, ki je na Irskem leta 1921, preden se je preselil v New York, postavil plesno dvorano.

V filmu, "ki želi obeležiti duh svobodomiselnih ljudi, ki so se šli učit, debatirat, sanjat in se zabavat", nastopata Barry Ward in Simon Kirby, piše britanski časnik The Guardian.

"Menim, da bi se morali posloviti, ko smo na vrhu," je dodala producentka, ki s 77-letnim Loachem sodeluje od leta 1990. Loach, ki je nazadnje posnel dokumentarec "The Spirit of 45" (Duh leta '45), je sicer poznan po filmih, kot sta Veter, ki trese ječmen in Angelski delež.