Slovenija 14.8.2013 4:00

V Tolminu se obeta zeleno-rumeno-rdeča zabava

Tolmin, 14. avgusta - V Tolminu se bo danes začel reggae festival Overjam, ki bo do sobote ponudil nastope več kot 110 ustvarjalcev, med njimi tudi Inner Circle in Barringtona Levyja. Spremljevalni program bo ponudil vrsto okroglih miz na temo prostora, kjer živimo, je za STA dejal predstavnik festivala Sandi Maver.

Letošnji glasbeni program ima poudarek na glasbenikih iz Slovenije in držav nekdanje Jugoslavije. Tako se bodo na Sotočju med drugim ustavili domači Sell Out in Raggalution ter Waitapu in Brain Holidays iz Hrvaške.

"Želeli smo dati priložnost bandom, ki jih morda drugače ne vidiš na odrih," je odločitev za večje število domačih nastopajočih pojasnil Maver.

Med tujimi ustvarjalci, ki se bodo predstavili na festivalu, pa organizatorji poleg Levyja in Inner Circle izpostavljajo še Groundation, Sentinel, "ki veljajo za najboljši evropski dancehall soundsystem", nemške Jamaram ter italijansko zasedbo Mellow Mood.

Glasba z jamajškimi koreninami se bo na Sotočju razlivala s štirih prizorišč. Od četrta bo na festivalu potekala tudi univerza Overjam, "ki je nadaljevanje kulturne povezave v regiji", prisotni pa bodo zastopniki različnih držav. "Tematike so povezane s prostorom, kjer živimo, in novimi izzivi. Tri večere zaporedoma bodo tako potekale okrogle mize, na katerih bodo predavatelji predstavili problem, ki se ga bo predebatiralo in morda postavilo alternative obstoječim konceptom," je dejal Maver.

Organizatorji, Kurz Rock Vibe iz Slovenije, Overjam iz Italije ter CIK Künstlerhaus iz Avstrije, pa bodo z reggae vrtcem ter raznovrstnimi delavnicami poskrbeli tudi za najmlajše, saj so med gosti pogosto družine z otroki.

Organizatorji pričakujejo in upajo, da bo festival vsak dan obiskalo okoli 1500 ljubiteljev reggae glasbe.