Svet 19.8.2013 5:00

Izšel bo književni opus pisateljice Barbare Cartland

London, 19. avgusta - Britanska založba M-Y Books bo na knjižne police poslala opus del britanske pisateljice Barbare Cartland. Nabor bo obsegal 883 književnih naslovov, med drugim 57 takih, ki doslej še niso bili izdani. Knjige bodo dostopne v spletni obliki, naročiti pa bo mogoče tudi tiskano različico, poroča britanski BBC.

"Barbara Cartland je unikatna pisateljica, ki je postala svetovno znana zaradi svojih lahkotnih romanov," je povedal direktor založbe M-Y Books Jonathan Miller.

Cartlandova je za časa svojega življenja izdala 723 knjig, ki so bile prevedene v 36 jezikov in so se po svetu prodajale v milijardnih nakladah.

Cartlandova se je kot najbolje prodajana pisateljica uvrstila v Guinessovo knjigo rekordov, leta 1991 pa ji je britanska kraljica Elizabeta II. podelila tudi plemiški naziv za njen prispevek k literaturi in njeno delovanje na človekoljubnem področju.

Pisateljica, ki je bila tudi druga žena dedka umrle princese Diane, je bila globoko prepričana v družinske vrednote in je glasno kritizirala spolne odnose pred poroko. Umrla je leta 2000, stara 98 let.