Slovenija 27.8.2013 9:10

Filmobus letos v znamenju košarke

Ljubljana, 27. avgusta - V Parku slovenske reformacije se bo danes s športnimi delavnicami, tematskim knjižnim kotičkom ter projekcijo filma Trener Carter v režiji Thomasa Carterja pričel projekt Filmobus. Literarni kino Mestne knjižnice Ljubljana (MKL), ki bo letos potekal v znamenju Evropskega prvenstva v košarki Eurobasket 2013, se bo sklenil 29. avgusta.

Program se bo ob 18. uri pričel s športnimi delavnicami Športnega društva Slavka Duščaka v spretnostih z žogo, v tematskem knjižnem kotičku pa bo na voljo strokovna in leposlovna športna literatura za otroke in odrasle. Film Trener Carter, katerega projekcija bo sledila, je bil posnet po resnični zgodbi srednješolskega košarkarskega trenerja Kena Carterja in tematizira prigode njegove šolske košarkarske ekipe.

V sredo ob 18. uri se bo predstavila Šolska košarkarska liga z ljubljanskim košarkarjem Ernestom Novakom in navijačicami, ob 19. uri pa bo sledil pogovor s športnimi legendami ljubljanskega kluba Olimpija Ivom Daneuom, Petrom Vilfanom in Slavkom Kotnikom. Rdeča nit pogovora, ki ga bo vodila športna novinarka Mateja Vodiškar, bo razvoj košarke v Ljubljani. Ob 20.30 bo na vrsti še projekcija srbskega filma Ena na ena v režiji Mladena Matićevića, ki v ospredje postavlja zgodbo o tekmi pod koši in boj za prevlado, ugled in položaj v družbi.

Projekt se bo sklenil v četrtek, ko bo predstavitvi projekta Igriva košarka ob 18. uri sledila projekcija filma Space Jam ameriškega režiserja Joeja Pytka, ki prinaša zgodbo o spretnostih legendarnega košarkarja Michaela Jordana ter o njegovih dogodivščinah z likom zajčka Dolgouščka.

Članom MKL bo v času Filmobusa omogočena tudi izposoja gradiva iz Potujoče knjižnice, za nečlane pa bo mogoč vpis v prostorih Knjižnice Otona Župančiča. V primeru dežja bo ogled filmov prestavljen v bibliobus, projekcije pa se bodo začele ob 19.30.