Slovenija 26.8.2013 14:50

Znani rezultati radijskega natečaja za najboljšo kratko zgodbo

Ljubljana, 26. avgusta - Na tradicionalni natečaj za najboljšo kratko zgodbo, ki ga vsako leto razpiše uredništvo za kulturo tretjega programa Radia Slovenija - programa Ars, je prispelo 328 zgodb, ki so ustrezale razpisnim pogojem. Strokovna komisija je izbrala sedem zgodb za odkup, tri pa je nagradila.

Najboljša kratka zgodba z letošnjega natečaja je June in Venice avtorja s šifro Junij v Benetkah, drugo nagrado dobi zgodba Rad imam vlake avtorja s šifro Sizif, tretjo nagrado pa zgodba Masa, ki jo je prijavil avtor s šifro Tisoč, so sporočili z RTV Slovenija.

Žirija, ki so jo sestavljali prevajalka Mateja Seliškar Kenda, pisatelj Vanja Pegan in Arsov novinar in urednik oddaje S knjižnega trga Vlado Motnikar, je med prispelimi zgodbami izbrala še sedem zgodb, ki jih bo Radio Slovenija odkupil in posnel.

To so zgodbe Lun (šifra Meta), Mauha (šifra Klošar), Mi nismo taki (šifra Betmen), Ne vem (šifra Jinx), Škatlica (šifra Bušido), Zadnja umetnina (šifra Orion) in Zgodi se (šifra Brezmadežna).

Avtorji nagrajenih in odkupljenih zgodb morajo svoje avtorstvo najkasneje do torka, 10. septembra, potrditi s petim izvodom. Izbrane zgodbe bodo v jesenskih mesecih predvajali v oddaji Literarni nokturno na tretjem in prvem programu Radia Slovenija.