Slovenija 27.8.2013 4:00

V Murski Soboti se začenja festival sodobnega plesa Front@

Maribor, 27. avgusta - S predstavitvijo mladih nagrajenih plesalcev in premiero plesne predstave V zvezi z razbojniško jamo koreografa Roberta Clarka se danes v murskosoboškem gledališču Park začenja 8. mednarodni festival sodobnega plesa Front@. Na festivalu se bo do sobote zvrstilo več kot 20 dogodkov in predstavilo okoli 200 nastopajočih.

Festival, ki v Murski Soboti poteka že od leta 2006, je nastal v produkciji zavoda Flota in pod umetniškim vodstvom Matjaža Fariča, s svojo lokacijo pa poleg domačega privablja tudi mednarodno občinstvo. Delovanje festivala je vpeto v mednarodno mrežo Beyond Front@, ki je nastala s širitvijo programa festivala, v njej pa sodelujejo umetniki in organizacije iz Avstrije, Madžarske, Hrvaške, Slovenije in Velike Britanije.

Med predstavami na letošnjem festivalu velja omeniti premiero mednarodne koprodukcije Creation Beyond Front@ 5 avtorja Roberta Clarka in predstavo Spomin vode hrvaške koreografinje Maše Kolar, nagrajeno na 30. tednu sodobnega plesa v Zagrebu.

V sklopu festivala bodo potekali tudi plesni izzivi oziroma delavnice, ki so namenjene tako začetnikom kot poklicnim plesalcem. Poglobljeno teoretično razpravo bo letos predstavljala druga konferenca plesne medicine v Sloveniji.